PENYOKONG UMNO SEMAKIN PATAH SEMANGAT
LEMAH BAK PATAH KANDAR….! (Bahagian 1)
Oleh Amin Sapiro (UMNO – himpunan Pemimpin 'harga murah')
KINI, semua orang sudah nampak, iaitu makin hampir Pilihan raya, semakin ketara betapa hebat dan bahayanya pergolakan dalam UMNO. Lebih tepat lagi dikatakan bahawa UMNO adalah sebuah parti politik di negara ini yang semakin tenggelam punca dan kecewa. Semua pergolakan itu dapat ditakrif sebagai titik permulaan suatu perpecahan. Apa yang jelas, kemusnahan bukan saja dialami UMNO, malah sudah menular menggigit komponen Barisan Nasionl (BN).

Keadaan begini amat dielakkan oleh mana-mana pihak yang berjuang dalam peperangan, lebih-lebih lagi kerana acapkali pihak yang diperangi sudah terlalu lemah dan rapuh. Apahlagi, pihak lawan sentiasa mencari kelemahan musuh. Mereka akan angkat bendera mengaku ‘patah kandar’, walaupun sekuat mana mereka sangka bala-tentera yang ada mengaku jaguh..! Jaguh macamana jika pengaruh mereka sudah hanyut macam bangkai nyamok..!

Bedilan Pembangkang Amat Menggegarkan

Pemimpin UMNO masih tidak sedar bahawa Pembangkang semakin maju ke hadapan. Inilah kesilapan besar UMNO – apakah bila sudah ‘terantuk baru nak tengadah’? Tetapi mereka terpaksa mengaku kununnya UMNO/BN masih kuat dan mampu memenangi Pilihan raya. Padahal, penyokong UMNO sudah tidak ada yang  percaya lagi kepada kredibiliti parti walaupun dipaksa kununnya parti masih berdaya. Komponen BN lain sudah sedar bahawa penyokong mereka tidak termakan pujuk-rayu dan adu-domba pemimpin UMNO.

Contoh terbaru: MCA pula sudah berkecai terbelah hingga si ‘Ikan Berkepala Busuk’ (Ling Leong Sik) siang-siang mengaku kalah hingga meletak jawatan melalui surat tanpa tarikh. Itu adalah petanda mudah terbentang umpama tulisan di tembok bahawa perpecahan dalam UMNO sudah menular kepada MCA Komponen BN. ‘Tongkat keramat’ Mahathir sudah patah di pangkal.

Kitapun sudah dengar Samy Vellu akan ditentang oleh seorang angota MIC yang menjurus kepada Pembangkang. Si Samy 'Pundek' menggelatar ‘kepala nanderk’ (ketam batu) dengan mengupah pembuat ‘samsu haram’ untuk diagih kepada pengundi atas biayaannya. Dia akan meminta pengundi memangkah dirinya waktu mereka ‘pening lalat’. Hak…hak…hak..ayo-yo Samy…!! Apa-raaaa sudah jadi tambi? Lu pigi tangkap biawak, kasi masuk dalam seluar laaaa…! Itu Kerala Estate, Kamuning Estate, Kurda Estate Sungei Siput sana, semua sudah tarak percaya sama lu, dei tambi!

Kemusnahan BN ini adalah disebakan ‘bedilan’ bertalu-talu Pembangkang yang diledakkan bertubi-tubi hingga UMNO bergegar – punah kredibiliti dalam Pilihan raya l999.  Kaum Cina dan India sudah sekata memahami perjuangan Pembangkang setelah melihat UMNO hancur berkecai sebaik saja Anwar dipenjarakan oleh Mahathir dan disokong oleh UMNO. Lihat GERHANA yang dialami UMNO/BN di Kelantan. Lepas itu di Terengganu pula. Khabarnya, sekarang sudah merebak pula ke Selangor, Kedah-Perlis dan Pahang. Hai…apo nak jadi UMNO nih bang. Ado keh UMNO lagi?

UMNO bukan saja ‘lemah semangat’ malah sudah ‘mati pucuk’ dan kena sunat. Muka-muka Wakil Rakyat kepada mereka semakin pucat, malah ada yang mengaku kalah dan perlu diupah supaya setuju menjadi Calon. Malangnya mereka takkan nak gadai maruah……!

UMNO Bak Mayat Menanti “Kiamat”

Itulah yang dialami oleh UMNO/BN sekarang. Setakat ini, kekuatan pemimpin UMNO hanya bergantung ehsan kepada ‘teras kuasa’ polis dan akta-akta mengancam keselamatan rakyat – seperti ISA. Mereka menggunakan kuasa Polis dan Mahkamah yang berpaksikan undang-undang yang mereka bikin sendiri. Ini dilihat daripada tafsiran rakyat dan penyokong UMNO/BN sendiri. UMNO menggunakan kuasa mutlak ISA umpama ‘pepijat melekat di celah kangkang kera” –  melekat tak mau tanggal, walau si kera sudah mati tak berdarah untuk dihisap lagi.

Seolah-olah, jika UMNO tidak mempergunakan faktor ‘kuasa’, parti itu akan mampos – terkulai lemah bak bangkai babi yang membusuk berkuman JE.

Hematnya, UMNO sudah lama terpuruk dalam ‘pasir jerlus’ (quick-sand) andainya Agustine Paul, Ariffin Jaka dan Mohtar Dugong berlaku adil. Darah dan nadi UMNO sudah sebati dengan faktor bergantung kepada elemen ‘kuasa’ Polis dan paksaan ke atas Hakim-hakim. Tanpa Kuasa, UMNO tidak mampu bertahan dan bertenaga – lemah layu bagai batang keladi diganggang di atas bara api.

Percyalah: Ini adalah bersebab dari keadaan UMNO yang semakin kehilangan kredibiliti dan maruah. UMNO sudah lemah pengaruh di kalangan orang Melayu khususnya, dan kaum-kaum lain dalam komponen BN amya.

UMNO cuba pula merobah cara dan taktik kepada cara memujuk pula. Orang miskin dan warga tua digula-gulakan dengan derma Hari Raya. Padahal orang ramai sudah dapat mentaksir dengan tepat bahawa itu adalah perbuatan korup. UMNO sedang menanti “kiamat”…! Ada yang kata: UMNO ialah parti ‘kain batik – kain pelikat’. Hihihih… camacam slogan yang disindirkan oleh rakyat…..!! Isk..isk..isk…..

Bekerja Untuk Siapa?

Hari demi hari, seluruh rakyat semua kaum nampak bahawa UMNO umpama ‘Ayam laga kehilangan taji’. Kudrat dan tuahnya sudah tidak berdaya lagi. Hanya kokok saja berderai-derai – ekor bergelumang taik. Ranggah saja berona merah, tapi paroh sudah berkecai terbelah sepuluh. Saban hari, pemimpin UMNO bagai “eunuch” yang sudah dikasi – tak berpelir walau seinci lagi. Mereka yang kerat sendiri. Mereka hanya hidup menanti mati dengan slogan ‘Hidup Mahathir’…! Cuma tarikh si Kepala Taik itu akan mampos belum dilaksanakan Illahi. Jika berlaku, seluruh rakyat akan bersyukur..!Maklumlah, seorang ‘Penyangak Negara’ dah masuk kubur….!

Agaknya, ulat-tanah pun termuntah bila mengunyah lumat daging dan kulit Mahathir hingga hancur. Bumi pula akan menyemburkan bangkainya ke muka bumi kerana jijik menerima bangkai manusia yang tidak mengakui hukum Tuhan – macam sifat dan amalan Firaun. Maklumlah, bumi bukan untuk menyimpan hamba Allah yang melanggar perintahNya. Tanah ‘pelimbahan’  lebih bernilai daripada tubuh manusia yang menafikan kekuasaan Tuhan.

Mahathir Menyiapkan Kubur Pemimpin Bawahan

Sudah lama orang tau, Wakil Rakyat UMNO/BN sudah diarah oleh Mahathir supaya menanda-tangani surat Peletakan Jawatan tanpa tarikh. Bermakna, mereka bukan berkhidmat untuk rakyat,  ‘but at the pleasure and mercy of’ si Kepala Taik Mr. Presiden. Jika khidmat mereka bercanggah dengan kemahuan peribadi si Mamak itu, mereka diarah meletakkan jawatan bila-bila masa tanpa soal dan bantahan. Jika masih engkar dan melawan, mereka akan ditohmah, fitnah dan dikonspirasikan.

Itulah yang berlaku kepada sdr. Anwar. Namun, sebagai ‘wira pejuang marhaen’, Anwar berpegang kepada prinsip dan jati diri. Beliau yakin, rakyat adalah sebaik-baik pengadil. Mahathir bukan manusia yang bertaraf mulia hingga boleh melawan kehendak massa (rakyat) satu dunia.

Malangnya, semua pemimpin UMNO dan komponen parti dalam BN bagai dipenjara oleh Mahathir. Mereka sanggup dan mudah dibuat sebagai hamba-sahaya oleh Mahathir. Mereka sanggup makan upah dan bergila-gila melakukan rasuah dan jenayah. Mahathir membayar gaji mereka daripada Perbendaharaan Negara. Bukan duit ‘kepala bapak’ dia. Duit rakyat – duit kita..!

Selain gaji lumayan puluhan ribu setiap hujung bulan, hamba-hamba Mahathir itu dibenarkan melakukan rasuah berjuta-juta. Mereka akan dilindungi asalkan ikut telunjuknya. Jika mereka didapati melakukan sebaliknya, sebelum mereka tertangkap oleh BPR, akan pastikan kes-kes mereka wajib diluluskan oleh Mahathir lebih dulu – bukan AG. BPR tidak boleh masuk campur. Cerita kejahatan mereka akan ditutup dari tersebar digembar-gembur oleh media arus perdana. Mahathir sendiri akan melindungi mereka selagi mereka sanggup jadi baruanya. Itulah sebabnya maka RASUAH dan JENAYAH makin menular hebat dalam urusan pentadbiran Kerajaan UMNO/BN di Malaysia.

Tidak salah jika rakyat yakin dan percya bahawa pemimpin Kerajaan UMNO/BN hanya bekerja untuk Mahathir?

Sebenarnya, mereka diberi mandat supaya menipu dan membohongi rakyat demi kepentingan diri, parti dan imej Mahathir yang sudah Haprak….! Inilah kerja busuk Nazri Aziz yang dah malu-alah terkejut beruk bila disergah dek Salehuddin Ayob dari Pembangkang PAS.

Tidakkah sudah tiba masanya, rakyat menolak UMNO/BN dalam Pilihanraya akan datang? Tidakkah wajar parti pengsolap duit rakyat itu dihumbankan – calon-calon mereka diterajang  telentang macam binatang buangan? Rakyat beriltizam memasukkan mereka dalam satu ‘kadang jarang’. Senarai teratas pastinya Mahathir, kan?

UMNO/BN Parti “Bisu-Buta-Tuli”

Tidak boleh dinafikan lagi bahawa peraturan yang dikenakan kepada pemimpin UMNO dan komponen BN telah memaksa mereka mengikut telunjuk Presiden parti. Kununya, itu UMNO yang kununnya demokrasi. Mereka diarah supaya menafikan sebarang tuduhan dari sesiapa jua – sama ada rakyat maupun parti Pembangkang. Amin Sapiro yang kerdil ini pun mereka dendam kesumat – kununnya ‘jahat’. ‘Jahatkah’ Amin Sapiro dan teman-teman sekelian, jika kerja busuk pemimpin UMNO/BN ditelanjang bulat? Sebetulnya, demi kebaikan rakyat, kami penulis LamanWeb pro-Reformasi sepakat untuk berjhad. Tujuan kami adalah untuk melihat negara ini tidak terus-menerus dipunahkan oleh pemimpin keparat…!

Desperado pemimpin di sekelilling Mahathir dikerumini oleh mereka yang bertaraf ‘penjilat’. Penjilat-penjilat ini mendapat keistimewaan dengan pelbagai nama, seperti “Tukang kipas, tukang angkat taik, tukang cat warna, tukang promosi, Kroni…..” macam-macam lagi. Bagi mereka, BPR, Polis atau analisis fakta di Jabatan Peguam Negara (AG); jabatan-jabatan lain berkenaan; perlu merujuk kepada Mahathir semua penemuan fakta-fakta yang mensabitkan para perasuah UMNO/BN.

Walaupun cerita itu terdapat bukti kukuh dan nyata atau imbasan isunya yang perlu dibuktikan lagi, namun Mahathir akan arahkan semua cerita ditutup. Andainya bocor, mereka yang melaporkan akan dikonspirasi dan diarah berhenti kerja – dipencenkan. Tak kena gaya masuk penjara pula. Inikah UMNO punya ‘Pemimpin Melalui Teladan?”. Dia makan dengan  lauk, rakyat berlaukkan garam!

Sebaliknya, mereka yang melaporkan jenayah pemimpin terbabit akan dikenakan tindakan dibawah ISA. Inilah yang menyebabkan Rafidah Aziz dan Rahim Thamby Chik terlepas daripada hukumanEzam pula yang dipenjarakan. Lutfi membuat memo panjang terhadap  Khir Toyo mengenai Rasuah dan salahlaku sebagai MB; namun hingga hari ini kes itu “senyap” bak batu  jatuh ke lubok saja. Inilah yang menyebabkan UMNO Selangor dah hancor jadi bubor..!

Ulamak Penjilat ‘Kangkang’ Mahathir

Kalau nak bongkar semua ceritanya satu per satu; setiap  Menteri, MB dan Ketua Menteri di Malaysia (kecuali MB PAS/BA Kelantan dan Terengganu) adalah “buaya lapar” yang membaham hak rakyat. Termasuklah mereka yang telah kalah dalam Pilihanraya yang lalu. Tak kira samada mereka dari golongan “Ulamak” seperti Wan Mokhar atau “Perogol Bersiri” seperti Rahim Thamby Chik – mereka adalah ‘ular sawa’ spesis ‘anaconda’…! Semua makan besar juta-juta.

‘Ular-ular sawa’ peliharaan Mahathir dalam UMNO/BN ini semakin membiak beranak-pinak. Jumlahnya semakin banyak hingga merebak ke dalam kelompok “ulamak” yang memulakan kuliyyah dengan ‘Bismiillah…”. Pastikan anda mendengar dan menonton ‘ulamak upahan’ UMNO bernama Mustaffa Taib, Haji Nakhaie Amaddan Zainal Sakom diwawancara dalam program Selamat Pagi Malaysia di TV saluran 1 (RTM).

Mutapa Taib – Ulamak Replika SYAITAN

Paling mengaibkan penganut Islam lagi, seorang ‘ulamak penjilat dubur Mahathir si Kepala Taik’ bernama Mustaffa Taib terang-terang tanpa segan-silu memperakukan di TV (dalam program pagi TV) kununnya “Mahathir seperti Nabi Muhammad”. Boleh pakaikah ulamak seperti ini? Tidakkah ulamak seperti ini sah ‘bisu-buta-tuli’?

Terkejut beruk bila kiita mendengar perbandingannya. Apakah Mahathir yang diberi jolokan oleh rakyat umum sebagai “MahaFIRAUN’ dan mengakui sendiri demikian dengan mendabik dada, tetapi disamakan oleh Mustapa Taib dengan Nabi Junjungan –  Rasul sekelian umat manusia? Di manakah iman si ‘kutu berahak’ ini? Tidakkah dia menafikan kitabullah Al-Quran yang mengandungi Firman Tuhan rabbulalamin?

Bagi orang Islam, cakap Mustapa Taib begitu membayangjan taraf keilmuan yang ada didalam dadanya. Dia adalah pengamal ‘Ajaran Sesat’ – seorang yang menghampiri syirik dan kurafat. Dia adalah seorang penyeweng agama yang wajib disita dari berceramah di TV. Elok dia ditegah dari bercakap mengenai Islam. Kerana bergaji bulan, dia sanggup jadi SYAITAN…..! Apakah halal gajinya yang diterima dan dimakan setiap bulan?

Adakah bila Mahathir mati kelak, Mustapa akan ikut jadi penghuni Neraka Jahannam bersama Mahathir? Malah, agama Hindu dan majusi pun tak mengaku Mahathir macam Nabi Muhammad. Ada pendengar kata:  Bila Mahathir mati, bersiaplah Mustapa Taib biar ditanamkan orang dengan ‘nabi’nya…!

(bersambung)

Amin Sapiro
(Ahli UMNO Berkerat Rotan) - 13.01.2003 (Suntingan M@RHAEN)

Tapak Cerminan M@RHAEN http://marhaen0.tripod.com/ - http://marhaen1.tripod.com/ - http://marhaen2.tripod.com/http://marhaen3.tripod.com/ - http://marhaen4.tripod.com
~ Sila cetak dan sebarkan terutama di kampung-kampung di mana mereka hanya disogokkan berita-berita fitnah yang disebarkan oleh media milik umno/bn ~
Click Here!